Hout­skeletbouw

Houtskeletbouw: snel, duurzaam en betaalbaar

Wie snel, duurzaam en betaalbaar wil bouwen zonder aan kwaliteit in te boeten, kiest voor houtskeletbouw. Bij deze duurzame bouwtechniek wordt de binnenconstructie van de woning opgetrokken met houten panelen, met daartussen hoogwaardige isolatie.

  
"Het is heerlijk vertoeven in een houten bijgebouw, in zomer en winter."

Door het lage eigengewicht van een houtskeletconstructie is deze bouwmethode uiterst geschikt voor aanbouw, achterbouw, verdiepingsbouw van bestaande woningen. Door onze uitgebreide ervaring hiermee, durven we ons hier dan ook expert in noemen.

We meten na aanbesteding alles grondig op. Daar gaan onze tekenaars mee aan de slag. We tekenen het volledige project uit. Zo is onze werkplaats voorzien van de nodige detailplannen en kunnen wanden en vloeren geprefabriceerd worden. Alles kan dus op voorhand in productie. Daarna volgt de plaatsing, waarbij we alles water- en winddicht kunnen maken. Ramen en deuren kunnen meteen mee geplaatst worden, aangezien ze samen met onze wanden en vloeren in productie gaan.

Een bestaande woning kan dus in een minimum van tijd terug afgesloten worden. Vervolgens kunnen de gevels verder afgewerkt  worden in steen, hout, vezelcement, … en kan er ook meteen binnen gestart worden met de binnenafwerking. Efficiëntie ten top!

De voordelen van een houtskeletwoning


Lage ecologische voetafdruk

Het meeste werk gebeurt vooraf in ons atelier. Hout is een natuurlijk materiaal dat weinig energie vereist voor verwerking en transport. Zo is er weinig sprake van vrachtverkeer en vervuilende stoffen. Bovendien isoleert een woning met hout goed, omdat hout van nature warmer is dan een baksteen. Zo bespaar je energiekosten. Tot slot is hout perfect recycleerbaar. Als de woning later wordt afgebroken, kan het hout gecomposteerd worden of als energiebron van dienst zijn.

Snel

In een mum van tijd staat je woning recht, wind- en waterdicht. Een groot deel van het bouwproces gebeurt vooraf in ons atelier onder de beste omstandigheden. Weerverlet is geen issue.

Energiezuinig

Hout heeft uitstekende isolatie-eigenschappen, beter dan steen of beton. De holtes in het skelet worden gebruikt om te isoleren. Lage energiekosten zijn gegarandeerd.

Comfort

Je woning bereikt sneller een aangename temperatuur dan een traditionele woning. Dankzij de uitstekende warmte-isolatie, houdt ze warmte ook langer vast.

Kostenefficiënt

Time is money. Het bouwproces van houtskeletbouw loopt een stuk sneller dan traditioneel bouwen. De kost van arbeidsuren blijft beperkt en je bespaart op eventuele huurkosten.

Eigen stijl

De gevelafwerking gebeurt in jouw stijl. Gevelsteen, bepleistering, hout …Aan u de keuze!

houtskelet constructie
houtskeletbouw in opbouw
houtskeletbouw muren
houtskeletbouw in opbouw
houtskeletbouw binnenzijde
houtskeletbouw binnenin